Teckel Charlotte

Onze gladharige dwergteckel “Charlotte”, 6 jaar oud kreeg van de één op de andere dag een hernia. Haar achterhand was behoorlijk verlamd. Zij sleepte met haar achterpoten. Direct herkende ik een hernia en heb diezelfde dag röntgenfoto’s bij mijn dierenarts laten maken. Hieruit bleek dat Charlotte een dubbele hernia had. Hij gaf een aantal opties waaronder acupunctuur. Daar stond ik wel voor open en nadat hij mij de internetsite van Willeke Nederlof had doorgeven heb ik gelijk een afspraak gemaakt.

Na een grondige anamnese is Willeke begonnen met een wekelijkse behandeling. Charlotte liet het allemaal toe en Willeke was snel een vertrouwd persoon voor haar. Na even een kleine terugval, wat kan gebeuren zoals vermeld op de site, bloeide zij wonderwel en heel snel op. Uiteindelijk is zij volledig hersteld en functioneert zij weer helemaal als vanouds. De behandeling is inmiddels alweer een aantal maanden afgerond, maar het gaat geweldig goed met haar.

Wij hebben ervaren dat acupunctuur een waardevolle aanvulling is op de reguliere diergeneeskunde. Willeke is naast dat zij regulier dierenarts is ook een kundig acupuncturist, wij kunnen haar zeker aanbevelen.
En onze Charlotte is het daar helemaal mee eens.

Renée Homan