Kater Jaapie

Onze rode kater Jaapie is na een week vermissing terug gevonden bij wat verdere buren. Daar lag hij in hun schuur, achter een hekje waar de hond van de buren net niet bij kon komen. De buurman vindt hem en belt ons. We halen hem op en zien dat hij licht gehavend is en ook dat hij een lam voorpootje heeft. Nachtje bij de dierenarts geweest, infuus en eten gehad. De dierenarts gaf aan dat er waarschijnlijk een zenuw beschadigd was. Dat het een lange weg zou worden met de vraag of het voorpootje ooit weer goed gebruikt kon worden. Het gevoel in het pootje was minimaal en amputatie werd aangeraden. Jaapie had verder geen verwondingen behalve wat schaafwonden en afgesleten nageltjes. Voor mij was het een duidelijk verhaal: acupunctuur!! Wanneer de zenuw niet helemaal is doorgescheurd dan heeft acupunctuur, in mijn opzicht, de beste kans tot een vlotte genezing. Ik heb contact gezocht met Willeke Nederlof en ik kon gelijk komen voor een eerste behandeling.

Jaapie heeft 3 behandelingen gehad en liet het prikken van de dunne naaldjes goed toe. Aan het einde van de eerste behandeling controleerde Willeke op leven in het lamme pootje. Het koste wat prikkels en de reactie was minimaal maar er was een reactie. Dat was hoopgevend.

Na de eerste behandeling zagen we weinig resultaat, hij sterkte wel verder aan maar geen verbetering in het lamme pootje. De tweede behandeling was meer gericht op het lamme voorpootje, deze behandeling was 5 dagen na de eerste. De dag erna deed Jaapie voor het eerst een poging om op het lamme voorpootje te staan, 24 uur na zijn tweede behandeling...en met succes!! Uiteraard was het minimaal en denk je eerst dat je het verkeerd gezien hebt maar daarna deed hij weer een poging, alweer iets beter. Nog steeds zwaar verzwakt op het pootje maar de beweging kwam erin. Langzaam aan, stukje bij beetje, ging Jaapie steeds beter het voorpootje gebruiken.

De derde behandeling was 8 dagen later en wat had Jaapie een vooruitgang geboekt!! Ook na deze behandeling zag je hem per dag verder vooruit gaan. Het genezingsprocess heeft alles bij elkaar nog geen maand geduurd. Hij loopt, springt, klimt, speelt en donderjaagt weer met z'n zwarte broertje door het huis en in de tuin.

Iedereen zal beamen dat een zenuwbeschadiging lang gaat duren eer die geneest, als dat al voor de volle 100% gebeurt maar met hulp van Willeke Nederlof en acupunctuur hebben we het genezingsprocess aanzienlijk versnelt met 100% resultaat. Ik geloof dat acupunctuur bij zowel mensen als dieren een verbluffend resultaat kan geven. De kracht van Willeke is dat zij naast acupuncturiste ook een reguliere dierenarts is. Naar mijn mening een goede combinatie die ervoor heeft gezorgd dat mijn Jaapie weer loopt......op 4 pootjes!!!